Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Butter cream

Υλικά
1/2 φλ. βούτυρο
1/2 φλ. μαργαρίνη
4 φλ. άχνη ζάχαρη
2 κ.σ. γάλα ή νερό
1 κ.γ. βανίλια


Χτυπάμε το βούτυρο με τη μαργαρίνη και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το γάλα και τη βανίλια.
Τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αναμιχθούν καλά. Τα χτυπάμε για ένα λεπτό ακόμα, μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
Μπορούμε φυσικά να χρωματίσουμε την κρέμα προσθέτοντας σταγονες χρώματος ζαχαροπλαστικής, όρεξη να υπάρχει. Καλό θα είναι τα χρώματα να είναι σε μορφή πάστας για να μην αραιώσουν την κρέμα.


-Για να γίνει σοκολάτα, προσθέτουμε 90 γρ. λιωμένη κουβερτούρα και άλλη μια κ.σ. γάλα ή νερό.
-Με αυτή τη συνταγή έχουμε 3 φλ. σφιχτή κρέμα.
-Για μέτρια σφιχτή κρέμα, προσθέτουμε 1 κ.γ. γάλα σε κάθε φλ. κρέμας.
-Για αραιή κρέμα προσθέτουμε 2 κ.γ. γάλα σε κάθε φλ. κρέμας.

 Με τη σφιχτή κρέμα φτιάχνουμε λουλούδια που πρέπει να σταθούν τα πέταλά τους όρθια. Εάν δεν είναι αρκετά σφιχτή, τα πέταλα θα πέφτουν. Εάν δείτε πως  η κρέμα "σπάει" καθώς την βγάζετε από το κορνέ, είναι μάλλον πολύ σφιχτή.
Με την μέτρια σφιχτή κρέμα φτιάχνουμε τα περισσότερα σχέδια με το κορνέ (αστεράκια, πέταλα, κοχύλια, φαλλούς κλπ).
Με αραιή προς μέτρια κρέμα καλύπτουμε κέικ.
Με αραιή κρέμα κάνουμε σχέδια όπως τα φύλλα και γράφουμε με την λεπτή μύτη. Αλλιώς τα φύλλα και τα γράμματα θα σπάνε.

Γενικά αν η κρέμα σας είναι πολύ σφιχτή προσθέσετε υγρό, αν είναι πολύ αραιή προσθέστε άχνη ζάχαρη. (duh!)


source: sintagespareas.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου