Πέμπτη 15 Νοεμβρίου 2012

Μηλοσκαλτσουνια


Υλικά
3 1/2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κ.γ. αλάτι
1 κούπα καλαμποκέλαιο
2/3 κούπας χυμό πορτοκαλιού
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Γέμιση
2 μεγάλα μήλα στον τρίφτη
1 κ.σ.χυμό λεμονιού
1/4 κούπας ζάχαρη
1/2 κουταλάκι κανέλα
1/4 κουταλάκι γαρύφαλλο
σταφίδες
 καρύδια

Εκτέλεση
Ανακατεύουμε το αλεύρι, το αλάτι και το καλαμποκέλαιο, χωρίς να προσθέσουμε το χυμό από το πορτοκάλι, για να γίνει η ζύμη μας τριφτή.
Στη συνέχεια προσθέτουμε και το χυμό.
Ζυμώνουμε τη ζύμη μέχρι να γίνει μια ομοιόμορφη μάζα που να μην κολλάει και αφήνουμε στην άκρη.

Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατεύοντας όλα μαζί τα υλικά σε ένα μπολ.

Στη συνέχεια παίρνουμε κομμάτια από τη ζύμη μας καιτα ανοίγουμε σε στρόγγυλα φυλλαράκια.
Βάζουμε σε κάθε φυλλαράκι γέμιση και κλείνουμε σχηματίζοντας μισοφέγγαρα. Αν σε κάποια  σημεία η ζύμη ανοίξει ελαφρά, μην αρχίσετε να κλαίτε, συμβαίνει αυτό.Δεν πρόκειται να επηρεάσει τα πιτάκια.

Αραδειάζουμε σε ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν.

Αφού τα βγάλουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν (όσοι έχετε υπομονή δλδ) και τα πασπαλίζουμε με μπόλικη άχνη ζάχαρη.

(Δεν προλαβά να βγάλω φωτό γιατί ένα λέσι τα κατασπάραξε)

via magyreuontas .blogspot.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου