Σάββατο 17 Νοεμβρίου 2012

Τάρτα - Πάστα φλώρα


525827_4664666662128_1843649999_n

Υλικά
3 ½ φλυτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 ½ κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
250 γρ βούτυρο τύπου Κερκύρας (ή βιτάμ)
1 κρόκος αυγού
1 φλυτζανάκι κονιάκ
Ξύσμα από 1 λεμόνι
1/3 φλυτζανιού ζάχαρη
Μαρμελάδα της αρεσκείας σας

 Λιώνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μπολ του μίξερ κοσκινίζουμε
τα 3 φλυτζάνια αλεύρι μαζί με το μπέικιν.

 Προσθέτουμε το βούτυρο, τον κρόκο, το κονιάκ, το ξύσμα λεμονιού και  τη ζάχαρη.

 Ζυμώνουμε με το γάντζο ή με τα χεράκια μας (τα πλένουμε πρώτα ε!) μέχρι να γίνει μια ζύμη μαλακή αλλά που να πλάθεται. Ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε και το υπόλοιπο μισό φλυτζάνι αλεύρι, εμένα πάντως το πήρε όλο.

 Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170ο. Μοιράζουμε τη ζύμη στα 2.
Στρώνουμε με το χέρι τη μισή ζύμη σε μια φόρμα με έλασμα ή σε ταρτιέρα. Πρέπει να έχει αρκετό πάχος, περίπου 2 εκατοστά και να μισοκαλύψει και τα πλαϊνά.
Επάνω στρώνουμε αρκετή από τη μαρμελάδα της αρεσκείας μας. Εγώ έβαλα homemade (ναι, εγώ την έκανα και αυτή) μαρμελάδα μήλου.

 Με την υπόλοιπη ζύμη πλάθουμε κορδόνια και φτιάχνουμε ένα πλέγμα στην επιφάνεια της μαρμελάδας ή αν θέλουμε να εντυπωσιάσουμε γράφουμε κάτι ψαγμένο.

 Ψήνουμε για 30 λεπτά περίπου, αφήνουμε να κρυώσει για να πήξει η μαρμελάδα
και σερβίρουμε.

DSC00169

Source: bettyscuisine. blogspot.gr






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου