Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

Μεσογειακά κριτσίνια

PC021187

Υλικά 
200 ml νερό
200 ml ελαιόλαδο
1,5 κ.σ. ρίγανη
1-2 κ.σ. κέτσαπ
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.γ. αλάτι
½ κ.σ. baking powder
450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Αναμιγνύουμε σε ενα μπολ νερο, λαδι, ριγανη, κετσαπ και ξιδι. Σε αλλο μπολ αναμιγνυουμε το αλευρι με το bakin και το αλατι. Σταδιακα ενωνουμε ολα τα υλικα και ζυμωνουμε.

Αφηνουμε την ζυμη να ξεκουραστει για μιση ωρα. Υστερα πλαθουμε στο σχημα που επιθυμουμε και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 180 μεχρι να ροδιζουν.

Ο,τι πρέπει για σνακ, αν και συνηθως δεν περισσευουν για την επομενη μερα...


4 σχόλια:

  1. Σε ευχαριστω πολυ Ελενη για την επισκεψη σου στο μπλογκ μου και για το σχολιο σου..να εισαι καλα!!!
    Τα κριτσινακια αυτα τα φτιαχνω κι εγω και ειναι νοστιμοτατα...
    Καλη σου μερα και καλως σε βρηκα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Λαχταριστό σνακ για όλες τις ώρες!
    Σίγουρα δεν περισσεύει τίποτα για την επόμενη μέρα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. τα κριτσίνια τα τιμώ ιδιαιτέρως από καθε φούρνο σε κάθε μέρος που πάω..ποτέ δεν έχω φτιάξει στο σπίτι!μήπως ήρθε η ώρα?!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Υπέροχο σνακ και πολύ αρωματικό με την ρίγανη ! Λίγό τυράκι και απογείωση...

    ΑπάντησηΔιαγραφή